2014. április 2., szerda

Kifutó építés 2014-ben: Összeesküdtek ellenünk

Nem is tudom, hogy hol kezdjem igazából. Ez idáig semmi sem sikerült, ami a kifutóépítéssel kapcsolatos az idei évben. Röviden elsorolom sorban, ahogy történnek az események:
  1. Nincs meg az elektromos fűrész.
  2. Megtalálom a fűrészt, de nincs hozzá fűrésszál.
  3. Kölcsön kérek egy fűrésszálat.
  4. Lefűrészelem a léceket, következhet a fúrás és csavarozás.
  5. Az egyik fúró nem működik, a másikhoz pedig nincs meg a tokmánykulcs. Amivel a fúró elejét lehet meghúzni és meglazítani. 
  6. Tokmánykulcs továbbra sincs, de anélkül is be lehet fogni a fúrószárat. 
  7. Nincs megfelelő fúrószár, ami esetünkben egy 3-as méret lett volna. 
  8. Elmegyek a barkácsboltba veszek fúrószárkészletet, csavarokat, csavarhúzót. Olyan csavarhúzót, aminek az elejében a fejeket lehet cserélni. 
  9. Jöhet a csavarok helyének kifúrása. Két fúrás után a fúrószár becsúszik a fúróba. Többszöri próbálkozás után nyilvánvalóvá válik, hogy kettőnél több fúrást nem bír a fúró és becsúszik a fúrószár.
  10. A két csavar helyére kézzel becsavarom a csavarokat, nem is bajlódok már azzal, hogy a fúrót csavarbehajtóként használjam. 
  11. Eljut a tudatomig, hogy az istenek ellenünk esküdtek és nagy valószínűséggel nem lesz idén a malacoknak kifutója. 
  12. Ismét félbemarad a kifutóépítés projekt. Gondolkodóba esem. Hogyan tovább? 
Hogy mi lehet az oka annak, hogy sehogy sem akar összejönni ez a kifutó barkácsolás, azt nem tudom. Vagy azért haladok ilyen lassan, hogy a végeredmény a legeslegjobb legyen, amit csak kitudok hozni magamból, vagy a malacok nem akarnak maguknak nagy és tágas kifutót. Az isteneknek talán más terveik vannak velünk az idei évre. 

Minden percben azon jár az eszem, hogy hogyan tudnám a legjobban megcsinálni a kifutót. Szabadidőmben csak ezzel vagyok elfoglalva. Mutunak is megígértem, hogy megírom e-mailben, hogy hogyan tud élő közvetítést csinálni. Össze kéne szednem a gondolataimat, de még erre sem jutott időm. De meg fogom írni az e-mailt. 

Most vagy abbahagyom a kifutóépítést és mással foglalatoskodom a szabadidőmben, vagy gőzerővel, teljes erőbedobással azon leszek, hogy megépítem ezt a kifutót. Még nem tudom melyik utat választom. 

Szeretném, ha a malacok jobban élnének, boldogabbak lennének, többet mozoghatnának, amikor nem vagyok itthon és nincsenek kiengedve sétálni. Jó lenne, ha kapnának egy nagy, tágas, világos kifutót, amiben kényelmesen elférnek. De egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy ez a kifutó valaha is el fog készülni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése