2013. március 31., vasárnap

Boldog Húsvétot Kívánunk Mindenkinek!


Húsvétra

Az ünnep alkalmából lecseréltem a polár anyagot a malackák alatt forgácsra. Legyen egy kis változatosság, mégis csak ünnep van. 

2013. március 21., csütörtök

Picúr 2 éves


Mit is mondhatnék az én hercegnőről?! Jól érzi magát, boldog, egészséges, imádja, ha simogatom és mindig odavan Gizmóért. Szeret a szobában szabadon szaladgálni, imádja az uborkát. Legszívesebben egész nap lustálkodna. Kedvenc helye a házikóban van. 

Olyan hihetetlen, hogy már két éves. Amikor elhoztam a kereskedésből még olyan kicsi volt, ma pedig már több mint 1100 gramm. Szalad az idő, megállíthatatlanul. 

Vásárolni voltam és vettem egy kis csemegét a malackáknak Picúr 2. szülinapja alkalmából. Egy kis limitált kiadású szénát és vitaminos zöldséges chips-et vettem neki(k).


Boldog Születésnapot Kívánunk Hercegnő!

2013. március 20., szerda

Nizoral


Gizmó háta szépen meggyógyult, a füle is már nagyjából gyógyultnak mondható. Tegnap már nem láttam rajta gombásodás jelét, de azért még kenni kell egy darabig. 
Eddig nagyon hatásos volt a Canesten krém. A fülén továbbra is használni fogom. Az orrán a két pötty és a szeme fölött egy kisebb folt viszont sehogy sem akar javulni. A doki fel tud írni egy kenőcsöt, ami lehet, hogy segít, de az 4000 forintba kerül és nem biztos, hogy határos. 
A Nizoral krémet javasolta ő is, mint ahogy a neten sokan mások. 

Ez a kenőcs viszont csak receptre kapható, úgyhogy ma lementem a háziorvosomhoz és kértem, hogy írjon fel nekem receptet. Először kicsit hezitált, de aztán végül csak kiírta a kenőcsöt. 
Gyorsan el is mentem kiváltani és ma délután már be is kentem a foltokat. 

Most bízunk abban, hogy ez segíteni fog, ha mégsem, akkor ki kell váltani az állatos doki által javasolt másik krémet. 

Gizmónak már biztos, hogy elege van belőlem, vagyis az állandó krémezésből. Reggel ébredés után még reggeli osztás előtt kezelem, délben amikor én megebédeltem szintén, majd este vacsora osztás előtt megint kezelés következik. Jó időérzékkel rendelkezik, már előre menekül. Pedig nem bántom, és még finom ubit is kap kezelés közben. De csak nem tetszik neki a dolog. 
Ezt az új krémet naponta kétszer kell tenni, és csak addig amíg el nem múlik a gombásodás plussz 1-2 napig. Míg a Canestent a tünetek megszűnése után két héttel is használni kell, nehogy kiújuljon a fertőzés. 

2013. március 6., szerda

Malacok szobája

Az őrületbe tudtam/tudom kergetni a családtagokat azzal, hogy bizonyos időközönként új ketrecet veszek, vagy most már új kifutót építek, amik persze nagyobbak az előzőnél. Amíg csak a ketrecek voltak, addig könnyű dolgom volt, mert megvettem az új ketrecet és eladtam az előzőt. Aztán kifutóra váltottam, a család legnagyobb örömére. Azt gondolták, hogy akkor most már nem lesznek újabb és újabb kifutók, vagy kifutóbővítés. De tévedtek és mégis csak lett és lesz is még, legalábbis bízom benne. 
Most, hogy a nap nagy részében itthon vagyok, a malackák most már nem csak nyáron lehetnek szabadon egész nap. 
Nagyon tetszik nekik a legújabb kartondoboz alagút. Egy sima, hétköznapi nagy kartondoboz négy oldalán ajtókat és ablakokat vágtam. 

Ez alatt lehet aludni, át lehet alatta szaladni és a másik oldalt kibújni, nézelődni, de alkalmas a folyamatos rágás kielégítésére is. 
Biztonságos, tágas, a tavasz megérkezésével világos, napfényes malacszobát sikerült kialakítani. Melyben a berendezések, alagutak szabadon változtathatóak. 

2013. március 5., kedd

Vacsiznak

Általában takarítás utánra kb. este nyolc órára sikerült a malackáknak felkínálni a vacsorát. Ilyenkor még inkább a tiszta törölközővel vagy új takaróval vannak elfoglalva és nem nagyon foglalkoztatja őket a vacsora.  Az első videón Picúrka azért nem eszik eleinte, mert kicsit össze van zavarodva. 
Ugyanis a vacsorát az alsó szinten szokták megkapni, most viszont későn értem haza, már elmúlt kilenc óra is, amikor elkezdtem a takarítást. Mindig a felső szinten takarítok először, és csak azután alul. De most, mind két malacka az emeleten volt, így ott kapták meg a vacsit. Alul pedig még el sem kezdtem takarítani. Mire alul végeztem a takarítással, addig Gizmó már megvacsorázott, Picúr lejött és lent várakozott. 
Leraktam az alsó szintre a magos tálat és végre ő is megvacsorázhatott. 

2013. március 4., hétfő

Végre itt a tavasz

Télen kevesebbet sétálnak a malackák a kifutóban és a szobában is. Nem azért, mert én nem akarom, hogy sétáljanak, hanem azért, mert korán sötétedik, nem szaladgálnak annyit ők sem. Nyáron viszont reggeltől estig szabadon szoktak lenni a szobában.

2013. március 3., vasárnap

Meglepetés

Van egy nagyon- nagyon kedves idősebb szomszéd nénink, akinek amikor csak tudunk segítünk. Én általában bevásárolok neki, vagy elviszem a kutyáját sétálni. Az első perctől nagyon jóban vagyunk. Fizetni szeretett volna a segítségért, de nem fogadtam/fogadtuk el anyagi juttatást, az első perctől.