2013. január 22., kedd

Pellet- próba

Vasárnap elmentem a kedvenc boltomba és jól bevásároltam forgács ügyben. Most egy darabig biztos, hogy elég lesz. 

2013. január 21., hétfő

Megijesztett

Mindig a hónap végén szoktam a malackákat megmérni. Méghozzá általában az utolsó napon. De tegnap valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt elővettem a mérleget, hogy akkor most mérem meg a malackák súlyát. 

2013. január 17., csütörtök

Pancsi...újra együtt...

Ma délután ismét megfürdettem mindkét malackát.
Először Picúr fürdött egy nagyot. Neki ez volt még csak a második fürdése. Tehát őt még a jövő héten még egyszer majd meg kell fürdetni a biztonság kedvéért.

2013. január 11., péntek

Elválasztva

Tegnap este a fürdetés követően már külön választottam a két malacot. Nem biztos még mindig, hogy Gizmónak mi baja van. Fürdetés után viszont mind a ketten tiszták voltak, tehát volt értelme az elválasztásnak. Picúr került a felső szintre, Gizmó pedig az alsóra.

2013. január 10., csütörtök

Pancsi

Ha szerencsénk van, akkor Gizmónak gombás fertőzése van. De a doki azt javasolta, hogy egy héten egyszer fürdessen meg atka és külső élősködők elleni samponnal. Ennek pedig ma volt itt újra az ideje.

Jó Tudni --> Az új otthon

Az új tengerimalac kezdetben csak a sarokban kuksol. Aki nem ismeri őket, azt gondolhatja, hogy lusták és buták ezek az állatok. Pedig nem ez a helyzet.

2013. január 8., kedd

Az ifjú indián

Ma szerencsére kevesebben voltak a rendelőben, ráadásul időpontra mentünk, úgyhogy nem sokat várakoztunk. 
A doki megszavazott nekünk egy helyes kis gombás fertőzést. Több ideje volt ma Gizmó vizsgálatára. De egyenlőre még mindig nem csináltattunk labor vizsgálatot. Kenni kell az orrát és a szeme fölött is látott a doki gombásodást, ami még kezdetleges. 

2013. január 3., csütörtök

Gizmó háta

Meg kell mondjam őszintén, hogy nem erről a témáról szeretettem volna idén először bejegyzést írni. De úgy tűnik, hogy mégis csak ez lesz az első téma.