2012. június 28., csütörtök

Gizmó átvert

Tegnap építettem meg ugye nekik az új ketrecet. Az emeletek magassága, a lépcsők nem változtak.


2012. június 23., szombat

Malackák a nagy melegben.

Nagyon kell ilyen melegben figyelni, vigyázni a malacokra, nehogy hőgutát kapjanak és megbetegedjenek. Az elmúlt napokban nagyon meleg van kint. Volt, hogy 42 fokot mutatott a hőmérő. A malackákat pedig leginkább vízzel lehet hűteni. Pancsolni vittem őket, amikor képek is készültek. Azt nem tudom, hogy mennyire tetszett nekik, mert a vízben nem mozogtak, inkább csak én locsolgattam őket a vízzel. De nem ellenkeztek, tehát nem olyan nagy baj, hogy pancsolni kellett menniük. 
Szoktam alájuk használaton kívüli tiszta csempét rakni, amire teszek egy lepedőt és arra fekszenek rá. Így le tudják adni a hőt és nincs annyira melegük. Ők is tudják, hogy ez jó dolog és békésen alszanak rajta. Elnyomja őket a nagy meleg. 
lavórban pancsolás.

2012. június 20., szerda

Picúrka egy éve él velünk.


El sem hiszem, hogy Picúrka már egy éve velünk él. Olyan gyorsan elrepült az első együtt töltött idő. Ha nem nézek rá a vonalzóra a lap tetején, ha nem olvasom újra az egy évvel ezelőtti bejegyzést, akkor el sem hiszem, hogy tényleg egy éve velem/velünk van a kis hölgy. 

2012. június 10., vasárnap

Nyár


Nyár

Erdő, mező,
Magas hegyek,
Fürge patak,
Füttyös berek.
Balatoni
Ezüsthíd,
Ezer játék,
Öröm hír.

Itt van már
Tarka nyár,
Labda röppen,
Hinta száll.
Füsti fecske,
Búzavirág,
Néked virul
Most a világ!
Veres Csilla

2012. június 6., szerda

Mit eszik a malac?

borsó,répa,ubi,paradicsom 
saláta,sárgarépa levele,spenót
Amit mindig kapnak: uborka, répa, saláta, spenót, paradicsom.
Kiegészítésként kapják: borsó, kukorica, sárgadinnye, alma, cseresznye, ribizli. 
Amit még kapnak "megesznek": banán, fű, sárgarépa levele, görögdinnye, tök, burgonya, körte.

2012. június 3., vasárnap

Picúrka és a fű

Mivel nagyon szeretik a malackák a füvet, ezét úgy döntöttem, hogy ebben az évben itthon fogok termeszteni neki egy kicsit. Most pedig itt volt az ideje a fűnyírásnak. Picúr volt akkor ébren, amikor kínáltam a füvecskét. Úgyhogy ő kóstolhatta meg először. És pillanatok alatt el is tüntette. 
A videó egy kicsit sötét lett, de már késő este volt és nem akartam nagy villanyt kapcsolni. De a lényeg szerintem látszik.