2011. november 29., kedd

Pancsolás

Gizmóval nem szokott gond lenni fürdésnél. Szereti a vizet, sok-sok simogatást kap közben, kényeztetem és foglalkozom vele, ez pedig nagyon is bejön neki. 
Szappanozás közben olyan kis karcsúnak tűnik, a vizet kis bundája annyira tetszik nekem. Olyan jó ilyenkor simogatni. 
Az első alkalommal sem ellenkezett és azóta sem teszi, mindig jó őt fürdetni. 

2011. november 27., vasárnap

Picúr és a sikeres karomvágás

Ideje volt már levágni a malackák karmát,de az elmúlt időszakban sokáig voltam suliban, a másik gazdi pedig nem tudja egyedül megcsinálni a karmocskákat. Úgyhogy egy ideje már hosszabb karmokkal éldegéltek a csöppségeink. 

2011. november 26., szombat

Gizmó durcás

Gizmó pár napja rákapott séta közben a cellux evésre, annak ellenére, hogy táp és zöldség, illetve széna is rendelkezésére áll. Eddig ha rászóltam, akkor azonnal abba hagyta a rágást és elszaladt.

2011. november 25., péntek

Novemberi méreckedés

Picúr felszedett egy kicsit magára. A mai méreckedés alkalmával meglepődve láttam, hogy már 890-en gramm. El sem akartam hinni. Hogy lehetséges ez?! Arra gondoltam, hogy talán a kicsik születése, és hogy abba hagyták a szopizást, már nem szükséges másokat is táplálnia és így kicsit tudott hízni. Meg talán az is közre játszik, hogy jön a tél és kicsit lustábbak a drágaságaim. Kevesebb mozgás, ugyanannyi étel, nincs szopizó kölyök megtette a hatását. Viszont annak érdekében, hogy nem legyen probléma kicsit változtatni kell a táp és zöldség adagon, és a mozgás időtartamán. Viszont több szénát esznek, hiszen annak kéne a fő tápláléknak lenni. 
Délután mikor hazajövök azonnal kiveszem őket, nem csak öttől hétig sétálhatnak, hanem háromtól hétig. Ez pedig ilyen kis állatok esetében sokat jelent. 
Majd meglátjuk, hogy a jövő hónapban mennyit mutat majd a mérleg. 
Gizmó esetében is van egy kis változás, de nála nem ennyire drasztikus. Ő most csak 1320 gramm. Ő mondjuk már egy kifejlett malacka, akinek megvan a napirendje, és többet is mozog mint a kis hercegnő. Aki  még nőni fog. 
Bár ő is imádja a pocakját, mondta is a doki, hogy milyen nagy malacka. A hosszút mondjuk nem tudom, de tényleg jóval nagyobb, mint Picúr. 


2011. november 19., szombat

Hámhoz szoktatás

Gizmó előnyben van a hám viselésével kapcsolatban. Ő már tavasz óta hámos, elég sokat sétált, játszott már benne, jól megszokta. Nem zavarja már a dolog és minden gond nélkül elviseli már.

2011. november 5., szombat

Picúr névnapja

Ma ünnepli ez a csodálatos malacka az első névnapját. Most nyáron érkezett hozzánk, és mára a család része lett a család imádott malackája.