2011. október 16., vasárnap

Hírek

Foltos jól érzi magát az új gazdijánál. Minden rendben van vele. Tegnap beszéltünk a lánnyal. Új nevet kapott a kicsi, már Bogyónak hívják. Találó név. Ígérte, hogy majd küld képet is a kicsi lányról. Megnyugtató, hogy minden jól halad és boldogok együtt.
Igazán cuki kicsi lány Bogyó és remélem, hogy sok-sok évig fognak boldogságban, egészségben együtt élni.

Szöszinek is egy ilyen jó új gazdira lenne szüksége. De eddig valahogy nem akar megérkezni.

A lomtalanításban találtunk egy nagyon jó kis tengerimalac ketrecet. Jó állapotban volt, kicsit koszos volt az alja, biztos, hogy egy-két évig használták már. De miután kimostam, lefertőtlenítettem, megszáradt, már lehetett is beletenni Szöszit. Van beleépítve egy szénatartó rács, így azt már nem kell bele tenni. Elég nagy egy malackának, belefér egy házikó is. Még szokja az új helyét. De jól érzi magát benne.

Gizmónak pár napja tisztogatni kell a popsiját. Mert az ürülék a szőrén marad. Az ivartalanítás előtt nem volt szőrős ott ahol most igen. Így eddig nem volt gond azzal, hogy az ürülék és a vizelet ott maradjon a szőrén. Most már viszont ugyanolyan hosszú a szőr a popsijánál is, mint a teste többi részén és így ott marad a végtermék. Így minden nap többször ellenőrzöm, hogy rendben van-e a szőrzete és ha nem, akkor meg szoktam mosni. Nem szereti, ha meg kell csinálni, mert szükség van rá.

Nagyon úgy viselkedik Picúr, mintha készülne valamire. De a kicsik csak nem akarnak érkezni. Sokat alszik továbbra is. Ma már kevesebbet láttam kint, nem is evett már olyan sokat. Picúr a házikóban alszik, Gizmó pedig a házikó bejáratához feküdt, úgy ahogy tegnap, ma is vigyáz a párjára.
Jó lenne, ha még ma megszületnének a kicsik, mert akkor figyelemmel tudnánk kísérni az ellést. Jó lenne már a kicsiket látni.
Szóval a viselkedése arra utal, hogy készül az ellésre, de a kicsik még váratnak magukra.
Tegnap délután volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy baj van és talán hívni kell a dokit. Picúr feküdt a házikóban, aludt és közben rángatózott. Mintha az áram rázta volna meg. Gondoltam, ha még egyszer ezt csinálja, akkor hívom a dokit, hogy mi lehet a gond. De aztán édesanyám hazaért és meg tudtam kérdezni, hogy szerinte mi lehet Picúrral. Azt mondta, hogy most fordulhattak be a kicsik a helyes irányba, most készülhetnek fel a születésre. És talán pár napon belül megérkezhetnek a kicsik. Anya szült már pár gyereket és tudja/sejti, hogy mi miért lehet.

Talán estére bővül a család?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése